Content

9 Ağustos 2014 Cumartesi

Hasan Boğuldu Göleti ve Sütüven Şelalesi

Şırıl şırıl akan suyu görünce içinizin rahatladığını hissediyorsanız Hasan Boğuldu Göleti ve Sütüven Şelalesi tam size göre bir yerdir.

Milli Park

Balıkesir'e bağlı Edremit ile Akçay arasında bulunan kara yolunda Zeytinli tabelasını gördüğünüz gibi dönüp Ege'nin tipik yerlerinden olan Zeytinli Kasabasına ulaşıyorsunuz. Zeytinli'den geçerken Milli Park Sarıkız bölgesine tabelaları takip ederek Hasan Boğuldu Göleti ve Sütüven Şelalesi 4-5 kilometre sonra ulaşabilirsiniz ve bu harika manzaraları dünya gözüyle görebilirsiniz.

Balıkesir

Burası Kaz Dağları ormanı içinde görülmesi gereken manzarası ve panoraması olan bir mekandır.
(DSLR Fotoğraf Makinenizde veya Telefonunuzun ayarlarında panorama modu  varsa ayarlayıp öyle bir çekim yapmanızı tavsiye ederiz)

Hasan Boğuldu Göleti
Yukarıda görmüş olduğunuz dere yazın azaldığı için buraya ilkbahar veya sonbahar aylarında gittiğinizde daha gür akan bir dere görmeniz mümkündür. Ve görmüş olduğunuz ahşap masalarda piknikte yapabilirsiniz. Giderken mangalınızı almayı unutmayın :)
Balıkesir
Buranın daha ilerisine araçla ulaşım mümkün değil ancak doğa içinde dereyi yan tarafınıza alarak yürüyüş yapmanın gayet keyifli olabileceğini düşünüyoruz.

Efsaneler

HASAN BOĞULDU EFSANESİ

Merak Edenler İçin Kaynak : Hasan Boğuldu Efsanesi


İYİ TATİLLER...

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Günün Sözü

Çok Gezen Mi Bilir Yoksa Çok Okuyan Mı?