Content

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Türkiye de Kıyametin Olmayacağı Köy: İzmir/Selçuk/Şirince

Hani maya takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihinde kıyamet kopacaktı ya işte Mayalılara göre Şirince de ve Fransa’nın güneyindeki Bugarach köyünde kıyametin olmayacağı öngörülmüştü.(Buna inananların harbi aklından şüphe ederim.) Ama gördüğümüz gibi yıl olmuş 2014 ve bununla alakalı hiçbir şey göremiyoruz hayat devam ediyor. O zaman biz de Evliya Çelebi misali gezmeye devam ediyoruz.
Tatil Köyü

Şirince İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı bir köydür. Tarihi mimarisiyle dikkat çeken bu köy çok güzel görüntülere ev sahipliği yapmaktadır.
Özgün adı olan Kırkınca'nın efsanevi bir çağda dağlara vuran kırk kişiye atfen verildiği rivayet edilir. Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi biçimler alan bu ad, Cumhuriyet'in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik'in talimatıyla Şirince şeklinde resmileştirilmiştir. 2012 itibariyle nüfusu 536 kişidir.[Kaynak: Vikipedi]
Tatil Köyü

Burada çoğunlukla turistler kalıyor ve kırmızı eti de çok güzel olduğu söyleniyor. Ben de gitmiştim zamanında gezdiğim kadarıyla şarabı da çok ünlü çünkü her gördüğüm satış yerinde farklı tatlarda şaraplar var. Gidip bir kahvaltı etmenizi veya akşam yemeği yemenizi tavsiye ederim.
Tatil Köyü

 Yukarıda da gördüğünüz gibi kivili şaraptan tutunda kayısı şarabına kadar var :)

Aşağıdaki fotoğraflara da bakabilirsiniz :)


1- Şirince de bulunan kilisenin Dilek Havuzuna para atıldığında istediklerin gerçekleştiğine inanılıyor gidip paraları toplamayı denemeyin ha :)


Şirince

2-Kilisenin Girişi

Şirince

3-Kilisenin İçinden bir görüntü. :)

Şirince

4-Köyün üstten görünümü gayet hoş görünüyor. İnsana filmlerde gördüğümüz eski yerleri anımsatıyor.

Şirince
5-Şarap Şişelerine bir bakın nasıl özene bezene koyulmuş bir dekor oluşturulmuş :)

Şirince


Gidilip birer yudum tadılabilir...

İYİ TATİLLER

1 yorum:

  1. Hahaha :D Bir zamanlar uydurma şeyler ortaya çıkıyordu. Bizim eve çok yakın köy ama işim olmaz :dd

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Günün Sözü

Çok Gezen Mi Bilir Yoksa Çok Okuyan Mı?